Jadłospis 7.10-11.10.2019r

                          

7.X.2019 r. –11.X.2019 r.

 

PONIEDZIAŁEK

Gramatura

Alergeny

 śniadanie

Chleb z masłem, serem żółtym, pomidorem, kawa 293g, 410,57k  1,3,7

II śniadanie

 Żurawina

obiad

Zupa kalafiorowa z ryżem, naleśniki z marmoladą, kompot owocowy

330g, 359,43k

podwieczorek

Wafel ryżowy z nutellą, śliwki 120g, 100k

 

WTOREK

 

śniadanie

Chleb z jajecznicą i szczypiorkiem na maśle, kakao 274g, 273k

1,3,7

II śniadanie

Marchewka

obiad

Zupa ziemniaczana, makaron wieloziarnisty z gulaszem wieprzowym z jarzynami, sałatka warzywna, kompot owocowy 516,18g, 748,83k

podwieczorek

Kisiel z truskawkami 100g, 136k

 

ŚRODA

 

śniadanie

Chleb razowy z masłem, szynką wiejską, kawa 238g, 288,70k

 1,7

II śniadanie

Jabłka

obiad

Zupa porowa z tartym ciastem, ziemniaki, jajko i sos pieczarkowy, kompot owocowy 586,72g, 609,00k

podwieczorek

Ciastka biszkopty, herbata owocowa 120g, 58,50k

 

CZWARTEK

 

śniadanie

Chleb z masłem, pasztetem z drobiu, papryką, kawa  288g, 268,67k 1,3,7

II śniadanie

Kalarepa

obiad

Krupnik, ziemniaki, gołąbki z mięsem i sos pomidorowy,kompot wieloowocowy 542,70g, 562,73k

podwieczorek

Gruszki  100g, 98,50k

 

PIĄTEK

 

śniadanie

 Weka z masłem, pastą rybną, zieleniną, kakao  331g, 385,17k  1,3,4,7

II śniadanie

Ananasy

obiad

 Barszcz biały z ziemniakami, ryż z musem truskawkowym, kompot owocowy  325g, 302k

podwieczorek

Drożdżówki, herbata z cytryną  100g, 105k

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄC ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

ZAŁĄCZNIK II, rozp. 1169

1.

Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:

 

2.

Skorupiaki i produkty pochodne;

 

3.

Jaja i produkty pochodne;

 

4.

Ryby i produkty pochodne;

 

5.

Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

 

6.

Soja i produkty pochodne;

 

7.

Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą);

 

8.

Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy, a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;

 

9.

Seler i produkty pochodne;

 

10.

Gorczyca i produkty pochodne;

 

11.

Nasiona sezamu i produkty pochodne;

 

12.

Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;

 

13.

Łubin i produkty pochodne;

 

14.

Mięczaki i produkty pochodne.